Trener Slobode nakon susreta sa ekipom Bosne

Gašić: Publika je večeras uživala u sjajnoj košarci

E. Dindić

U 3.kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine za košarkaše u Mejdanu su se sastali stari rivali ekipa OKK Slobode i KK Bosne Royal Jelly.

U jednoj veoma zanimljivoj utakmici na kraju vrijednu pobjedu upisao je domaći tim rezultatom 85:80. 

Trener Slobode Velimir Gašić nije krio zadovoljstvo nakon ostvarene pobjede, te je sa prisutnim novinarima podijelio prve impresije nakon susreta. 

"Mislim da je bila utakmica veoma dobrog intenziteta. Svakako bih napomenuo da je i publika imala priliku da uživa u večerašnjem susretu a za to su se pobrinule i jedna i druga ekipa. Mi smo jako dobro znali da ekipa Bosne posjeduje zavidan nivo kvaliteta. Iako smo imali problema proteklih dana, potrudili smo se analizirajući njihovu igru, da njihove stvari, ono u čemu su najbolji da pokušamo da neutrališemo. Dobrim djelom utakmice faktički 40 minuta smo kontrolisali susret, što je jako značajno za tim kao što je naš. Također još uvijek su pojedini moji igrači jako neiskusni, ali došli smo u jednu situaciju same posvećenosti i onoga što je trebalo da se napravi kada je ovakva utakmica u pitanju od velikog značaja. Jedna reakcija poslije jedne loše partije u Mostaru, jednostavno se oslikala na pravi način, što mene kao trenera posebno raduje, zbog toga što je moja ekipa jako mlad tim", zaključio je Gašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi