Gruzija savladala BiH u fantastičnoj utakmici

Gruzija savladala BiH u fantastičnoj utakmici

M. Šljivak, foto: A. Balić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Gruzije u fantastičnoj utakmici rezultatom 96:95 u trećem kolu kvalifikacija za Eurobasket.

Gruzijci su mnogo bolje otvorili utakmicu. Vrlo brzo su otišli na dvocifrenu prednost, dok na drugoj strani naši momci nisu mogli pogoditi gotovo ništa. Gruzija je nakon prve dionce imala vodstvo 28:9.

Ipak u drugoj dionici nešto bolja igra naše reprezentacije. Uspjeli su napraviti seriju kojom su došli na minus devet, no Gruzijci ponovo uzvraćaju sa nekoliko vezanih poena, te na poluvrijeme odlaze sa velikih 16 poena razlike 54:38.

Imali su izabranici Ace Petrovića nekoliko dobrih minuta na otvaranju drugog poluvremena gdje su u par navrata stigli na minus 11, ali je Gruzija ponovo uspjela podići prednost na 17 razlike. Ipak, sjajnom igrom u posljednje dvije minute  trećeg perioda uspjeli smo smanjiti na samo tri razlike, da bi se u posljednjih deset minuta utakmice ušlo vodstvom Gruzije 77:72.

Posljednjih deset minuta donijelo je fantastičnu utakmicu. Sjajnu dionicu je odigrao Nedžad Sinanović, a u nekoliko navrata su naši košarkaši imali napad za vodstvo, ali to nisu iskoristili uz nekoliko nevjerovatnih promašaja.


U posljednju minutu se ušlo vodstvom Gruzije 94:92, da bi nakon promašaja Gruzije na šest sekundi do kraja dobili priliku za pobjedu, ali je Đedović promašio.

Mirza Teletović je predvodio naš tim sa 27 poena, dok je Jacob Pullen kod Gruzije ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.