"Hadžić priča besmislice"

Oglasio se Ratko Varda

"Hadžić priča besmislice"

A. Beganović

Nakon što je selektor našeg košarkaškog nacionalnog tima Sabit Hadžić izjavio da je razlog odlaska Ratka Varde iz reprezentacije taj što mu nije mogao garantovati minutažu, oglasio se i bh. centar.

Naime, u razgovoru za Sport Avaz, Ratko Varda, je istakao da Hadžić priča besmislice, te da niti u jednom trenutku nije tražio da ima zagarantovanu minutažu.

"U svom životu nisam nikad ni od koga tražio minutažu, to može potvrditi svako ko me poznaje, tako da Hadžić priča besmislice. Prije okupljanja sam razgovarao sa selektorom i zamolio sam ga da propustim Evropsko prvenstvo, dijelom zbot toga što je to Unics tražio od mene. No, onda me je Hadžić uvjerio kako bih trebao igrati u Litvaniji, kako ću sa Mirzom Teletovićem činiti tandem naše reprezentacije pod košem. Tako da na kraju nisam završio u Unicsu i došao sam na pripreme", rekao je Varda za Sport.

"Na turniru u Ljubljani smo odigrali kako smo odigrali. Sve ste vidjeli. Nakon turnira sam upitao selektora koji je sistem koji reprezentacija igre, jer mi nije bilo jasno ni nakon ta tri meča koja smo odigrali. Odgovor nisam dobio, odnosno on je glasio 'sistem je onaj koji ja kažem da jeste'. Da li je to normalan odgovor?", pita se Varda.

"Tada je uslijedilo ono smiješno objašnjene da nisam fizički spreman, što apsolutno nije tačno, a najgore je to što je kao objašnjenje naveo da se ne uklapam u njegov sistem. Ako ja treba da pijem kafe sa selektorom da bih se uklopio u njegov sistem, kao što to rade pojedini igrači, onda je najbolje da je ovako završilo. Meni ne treba reprezentacija da se preko nje prodajem kao nekima. To se dokazalo hiljadu puta do sada, pa i sada kada sam odmah pronašao novi klub", dodao je Varda.

Sjajni centar smatra da se igra našeg nacionalnog tima treba bazirati na Mirzi Teletoviću, te naglašava da je i odnos prema "Amerikancima" (Kapelan, Hodžić) u najmanju ruku nefer.

"Ova reprezentacija ima Teletovića, koji je najbolji krilni centar u Evropi, to tvrdim milijardu posto. Igra treba da se vrti oko njega i da on saigrače čini mnogo boljima, no pitanje je da li će to tako biti u Hadžićevom sistemu", govori Varda.

"Prije početka priprema Hadžić je rekao da će svi dobiti šansu. Međutim, Kapelanu i Hodžiću je nije pružio. Zašto, to samo on zna. Momci su mladi, prvi put su došli na okupljanje i sigurno je da ni oni sami nisu očekivali da će ići u Litvaniju, no bilo bi fer da im je selektor pružio šansu da pokažu šta znaju", ističe Varda na kraju razgovora za Sport.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.