Hukić i Nešović dobri u pobjedi Olimpije
Jasmin Hukić postigao 15 poena za "zmajčeke"

Slovenački košarkaški kup

Hukić i Nešović dobri u pobjedi Olimpije

A. Beganović

U četvrtfinalu košarkaškog kupa Slovenije večeras su odigrane dvije utakmice. Olimpija u kojoj sa dosta uspjeha nastupaju Jasmin Hukić i Aleksej Nešović bila je bolja od Zlatoroga, dok je Helios pobjedio Zagorje. 

Union Olimpija nije imala u večerašnjoj utakmici težek posao. Popularni "zmajčeki" izborili su polufinale Kupa rutinskim trijumfom nad Zlatorogom, rezultatom 75:62.

U redovima slovenačkog NLB ligaša dobru partiju pružio je nekadašnji reprezentativac naše države, Jasmin Hukić, koji je postigao 15 poena, te tako bio prvi strijelac svoje momčadi. Veoma dobru rolu imao je i play naše reprezentacije, Aleksej Nešović, koji je postigao 11 poena.

U drugom susretu Helios je koševima Snowa u zadnjoj sekundi pobjedio Zagorje - 78:75.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.