Igokea će Euroligu igrati u renoviranom Boriku

Problem manje za Igokeu

Igokea će Euroligu igrati u renoviranom Boriku

M. Šljivak

Košarkaši Igokee imaju brigu manje što se tiče igranja u Euroligi naredne sezone.

Dvorana Borik u Banjoj Luci, biće spremna da ugosti euroligaške timove, a direktor sportskog centra Manojlo Zrnić je istakao kako je renoviranje u toku.

"U toku je razbijanje staklenih prizmi na zapadnoj tribini, a uskoro počinju radovi na renoviranju svlačionica. Od postojećih osam napraviće se četiri velike, koje će zadovoljiti najviše standarde, zatim svlačionica za sudije, kao i antidoping kontrolu", rekao je Zrnić, koji je potom dodao.

"Ubjeđen sam da će svi radovi biti završeni u predviđenom roku, odnosno da će dvorana biti spremna za organizaciju Svjetskog rukometnog prvenstva za juniore koje će se održati od 14. do 28. jula. u Bosni i Hercegovini. Kada se prošire tribine, u Boriku će moći da se igraju i utakmice Eurolige", dodao je Zrnić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.