"Igram u životnoj formi“

Almir Hasandić ljubimac tuzlanskih navijača

"Igram u životnoj formi“

Rijetki su igrači koji su tako brzo osvojili srca tuzlanske košarkaške publike. Svojim ponašanjem na terenu, odnosu prema igri i učinkovitosti, Almir Hasandić je vrlo brzo postao ljubimac tuzlanskih navijača. 

Karijeru je počeo u rodnom Odžaku, a potom je igrao za Zrinjski, kratko je bio u Bosni i lani u Mladosti iz Mrkonjić Grada u Ligi za prvaka. Malo je poznato da je prije svih tih klubova dolazio u Slobodu, ali nije ostao.

„Bio sam tri dana u Tuzli u vrijeme kada je Sloboda Dita igrala u Ligi za prvaka. Trener Senad Muminović je rekao kako nema vremena da me pogleda i predložio mi je da dođem u junu te godine. U međuvremenu sam otišao u Španiju, prošao probu, ali zbog papirologije nisam ostao“, kaže Almir Hasandić.

U A2 ligi je bio najefikasniji igrač, a sve to su primijetili ljudi iz Zrinjskog koji su došli po njega u Odžak.

„Kada su me nazvali mislio sam da se šalim, ali kada su sa automobilom došli po mene morao sam se spakovati i krenuti za Mostar. Od tada je moja karijera krenula uzlaznom putanjom i jako lijepo vrijeme sam proveo u Zrinjskom. Istini za volju u svim klubovima kojim sam bio osjećao sam se veoma dobro“.

Ljetos je došao u Slobodu i trenutno je glavna uzdanica tima Damira Mulaomerovića. Uz to i najefikasniji je igrač Lige 12.

„Igram u životno formi i svakako da želim ostati na tom nivou, odnosno biti još bolji. Veoma dobro radimo na treninzima, ali nedostaje nam, bar za sada, ta gostujuća pobjeda. U Slobodi imam ugovor na 1+1. Na ljeto ćemo se dogovarati o narednoj sezoni, ali nema sumnje kako sam se uklopio u sredinu i da se izvanredno osjećam“. 

Ipak, u budućnosti bi volio igrati u jačoj ligi od Lige 12.

„Prvo moram reći kako respektujem Slobodu i Tuzlu kao grad košarke, ali kao i svaki profesionalac volio bih da zaigram u jačoj ligi. Mislim da sam spreman za taj iskorak“. 

Slobodin cilj je plasman u Ligi za prvaka. Sve izuzev toga bio bi veliki neuspjeh...

„Uz malo sportske sreće već sada bi bili blizu tog cilja. U svim utakmicama na gostovanjima bili smo na korak od pobjede, ali... Liga 12 je izjednačena, ima dosta kvalitetnih klubova i igrača, tako da mislim da će se bitka za Lihu za prvaka i opstanak voditi do posljednjeg kola“. 

Opšta je ocjena kako Hasandića, ali i sve druge učinkovite i talentovane igrače u Ligi 12, nema ko da gleda iz stručnog štaba seniorske reprezentacije BiH. U domaćoj ligi su ponikli Teletović, Kikanović, Pašalić... i svakako da i danas ima „štofa“ za reprezentativnu selekciju. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

O Hasandiću...

Almir Hasandić rođen je 19. oktobra 1990. godine u Odžaku. U rodnom gradu završio je osnovnu školu i gimnaziju. Prve košarkaške korake napravio je kod trenera Mustafe Jupića u Odžaku. Igrao je za KK Odžak, HKK Zrinjski, KK Bosna Asa, KK Mladost i danas OKK Slobodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.