Selektor reprezentacije BiH

Ivanović: Moramo ostati hladne glave i imati strpljenja

Duško Ivanović i njegovi izabranici ostvarili su i drugu kvalifikacionu pobjedu za naredni Eurobasket. 

U Mejdanu je savladan Island sa 72:62 u atmosferi koja će se još dugo pamtiti. Navijalo se pred utakmkicu, čitavim njenim tokom, ali i poslije kada su košarkaši i navijači zajedno slavili vrijedan trijumf nad Islandom. 

Ulaziti u analizu je li reprezentacija BiH mogla pobjediti s većom koš-razlikom u ovom trenutku nije toliko bitno. Bitno je to što su selektor Ivanović i kapiten Mirza Teletović istakli da nas u preostale dvije utakmice čeka teži posao i što će se maksimalna ozbiljnost zadržati na treninzima i u svlačionici.

„Znali smo kako Island igra, da je to jedna atipična košarka i mi smo se spram toga pripremali. Sada ih znamo, baš kao i Britance, ali mislim kako nas očekuje teži posao u nastavku. Naša najvažnija utakmica je sa Britancima 24. augusta. Moramo ostati hladne glave i imati više strpljenja, jer smo u četvrtoj četvrtini večerašnje utakmice zbog prevelike želje da odemo na veću razliku napravili dvije strašne greške i dozvolili Islandu da se vrati u igru“, kaže Ivanović.

Selektor Islanda Craig Pedersen kaže kako sličnu atmosferu kao što je večeras vladala u Mejdanu nije doživio tokom svoje igračke i trenerske karijere. 

„S obzirom na sve s porazom od 10 poena razlike mogu biti zadovoljan. Nama je naredna utakmica ključna, a ja sam za Britance odmarao svog najboljeg igrača. Nadam se da ćemo na našem terenu mi i BiH odlučivati o prvom mjestu“, kazao je Pedersen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.