Izvjesno pokretanje druge ABA lige

Direktor regionalnog takmičenja najavio

Izvjesno pokretanje druge ABA lige

Direktor ABA lige Krešimir Novosel rekao je da pokretanje druge ABA lige uopšte nije pod znakom pitanja. 

Rukovodstvo ABA lige prije početka prošle sezone suočila se sa problemom nedostatka sudija, a taj problem bi mogao se desiti i osnivanjem druge ABA lige. Međutim, prema riječima Novosela sada ne bi trebalo biti takvih problema. 

"Vodimo određene razgovore i ne bi trebalo da imamo problema kao prošle godine, ali nikad ne reci nikad. Planirano je da utakmice druge ABA lige budu igrane sredinom sedmice dok bi se mečevi u ABA ligi i dalje igrali vikendom, tako da ne dođe do poklapanja termina i da sudije imaju vremena za odmor i putovanje. Cilj nam je da nemamo poklapanja termina ni sa nacionalnim prvenstvima i želimo samo veći broj kvalitetnijih mečeva",  izjavio je za Glas Srpske Novosel.

Skupština ABA lige zakazana je za 10. juli u Zagrebu kada će najvjerovatnije i biti osnovana druga ABA liga. 

Prvi potpredsjednik ABA lige Igor Dodik nedavno je potvrdio da je više od 20 klubova zainteresovano za nastup pa će među njima morati izabrati one koji zadovoljavaju određene uslove, kao što su finansijska stabilnost, kvalitet tima, tradicija, rezultati u posljednjih nekoliko godina.

"Pojedini klubovi su poslali pisma namjere za učestvovanje u drugoj ABA ligi i na sjednici Skupštine biće ustanovljena pravila na osnovu kojih će biti određeni učesnici. Rok za dostavu prijava ne postoji i sada je samo na pismima namjere dok će najvjerovatnije poslije tog sastanka biti zatraženo da se klubovi zvanično prijave i dostave određene garancije. Pokretanje druge ABA lige uopšte nije pod znakom pitanja, samo moramo da preciziramo neke stvari", rekao je Novosel.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Druga ABA liga trebala bi brojati 12 klubova, a prema preliminarnim dogovorima Bosna i Hercegovina bi dobila dva mjesta. Od klubova iz BiH interesovanje za ovu ligu pokazali su Bosna Royal, Sloboda, Zrinjski, Mladost iz Mrkonjić Grada i Leotar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi