Juniori KK Bosna prvaci države
Juniori Bosne bez premca u BiH

Prvenstvo BiH za juniore

Juniori KK Bosna prvaci države

Juniorska ekipa Bosna novi je prvak Bosne i Hercegovine, nakon finalnog turnira koji se održavao u Banja Luci u petak i subotu.

U konkurenciji mladih nada Širokog i domaćina Borca, juniori Bosne osvojili su naslov prvaka države u ovoj starosnoj kategoriji dječaka.

"Ponosan sam na svoje košarkaše jer su do titule prvaka BiH došli igrajući na gostujućem parketu protiv dvije veoma jake ekipe, kakve su bez sumnje Široki i domaćin završnog turnira Borac. Uspjeh je veći tim prije jer Bosna nije stigla do titulu ni kad su za juniore igrali Nihad Đedović, Muhamed Pašalić, Suad Šehović, Aldin Klinac i ostali. Ovoj je generaciji to ipak pošlo za rukom.", kaže trener juniorskog pogona Bosne Dženan Podbičanin.

Da sarajevski „studenti“ ne moraju previše brinuti za budućnost pokazao je upravo završni turnir u Banja Luci. Cijela je juniorska ekipa „studenata“ odigrala na veoma visokom nivou, ali posebno vrijedi izdvojiti nastupe dvojice mladih košarkaša, vjerovatno budućih zvijezda bh. košarke.

Prvo ime u dresu Bosne, ali i cijelog turnira, bio je sjajni Nebojša Anđelić, koji je u dva susreta protiv Borca i Širokog ukupno ubacio 61 poen! Banjalučanima je na njihovom parketu ubacio 31 poen (od ukupno 61 Bosne), dok je Širokobriježanima utrpao 30 (od 75).

Osim Anđelića, svakako vrijedi istaknuti i Alija Demića, koji je pokazao veliku zrelost u igri i sigurno je da je i pred njim blistava budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.