Kadeti ostali bez polufinala

Kadeti poraženi

Kadeti ostali bez polufinala

M. Šljivak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela ostvariti plasman u polufinale Evropskog prvenstva B divizije koje se igra u Rumuniji. Naš tim je večeras poražen od Mađarske rezultatom 63:52.

Mađari su bolje otvorili meč i poveli su sa 8:0, no onda naši košarkaši rade seriju od 13:0, te prelaze u vodstvo koje su zadržali do kraja prve dionice 17:15. Ipak, nastavak prvog poluvremena mnogo bolje igraju Mađari. Drugi period su dobili 18:9, te su na poluvrijeme otišli sa sedam poena prednosti 33:26.

Nastavak susreta ponudio je ponovo bolju igru naše reprezentacije. Treći perod izabranici Gordana Firića su riješili u svoju korist 18:11, te seu posljednjih deset minuta ušlo neriješenim rezultatom 4:4.

Ipak, Mađari su odigrali fantastičnu završnicu utakmice, te su na kraju sasvim zasluženo slavili i ostvarili plasman u polufinale.

Patrik Hodi je predvodio Mađare sa 14 poena, dok je kod naše reprezentacije Sandro Gačić ubacio 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.