Kobić i Mulaomerović će igrati za BiH!

Mladi košarkaši Zlatoroga

Kobić i Mulaomerović će igrati za BiH!

M. Šljivak

Mladi košarkaši Zlatoroga Dino Kobić i Ibrahim Mulaomerović igraće za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Kobić (209cm, 1998) i Mulaomerović (214cm, 1998), dobili su u isto vrijeme pozive bh. selektora Josipa Pandže i Tomaž Fartek, selektora juniorske selekcije Slovenije.

Odluka za koji nacionalni tim je već donijeta. Kobić i Mulaomerović su odlučili da nastupe za reprezentaciju BiH i oni će se pojaviti 1. decembra na pripremama reprezentacije BiH u Sarajevu.

Sigurno je da će ovaj mladi dvojac biti veliko pojačanje pod košem naše reprezentacije, koja će imati zaista respektabilan sastav u Turskoj.

Bh. tim će na EP, koje se igra od 16. do 22. decembra u Turskoj, igrati u grupi C, zajedno sa Litvanijom, Latvijom i Izraelom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi