Košarkašice Čelika bez borbe do bodova

Košarkašice Čelika bez borbe do bodova

Proteklog vikenda kompletirano je 14. kolo Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige gdje su domaćini odradili dobar posao.

Odgođena utakmica 12. kola MŽRKL u kojoj su se trebale sastati ŽKK Subrina Ilirija i košarkašice Čelika pripala je Zeničankama rezultatom 20:0, a razlog toga je odustajanje ekipe Subrine od daljnjeg takmičenja, tako da su i preostale utakmice 13. i 14. kola registrovane službenim rezultatom u korist prijavljenih protovnica Athlete Celje i Vršac.

U okviru 14. kola Mladi Krajišnik je slavio nad Voždovcem rezultatom 69:67, a Partizan Galenika savladaio je Slobodu sa 86:54. Mađarski Peac-Pecs sa +8 slavio je protiv Vojvodine na domaćem parketu, dok je utakmica Radivoj Korać - Athlete Celje odgođena.

Tabela

1. Peac-Pecs 24
2. Partizan Galenika 22
3. Radivoj Korać 21
4. Vojvodina 21
5. Mladi Krajišnik 19
6. Čelik 18
7. Voždovac 18
8. Vršac 16
9. Sloboda 16
10. Athlete Celje 15
11. Subrina Ilirija 9

Narednog 15. kola koje je na rasporedu 9. januara 2013. godine, sastaju se Radivoj Korać - Subrina Ilirija, Athlete Celje - Peac Pecs, Vojvodina - Partizan Galenika, Sloboda - Mladi Krajišnik, te Voždovac - Čelik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.