Košarkašice Čelika bolje od Slobode

Zeničanke slavile

Košarkašice Čelika bolje od Slobode

M. Šljivak, foto: Elmedin Mehić

Večeras je u zeničkoj Areni odigrana utakmica 16. kola regionalne lige za žene u kojoj su košarkašice Čelika savladale Slobodu rezultatom 77:68.

Prva četvrtina je pripala košarkašicama Čelika. Veoma dobrom igrom su riješile ovu dionicu 22:18, a drugu četvrtinu nisu odigrale ništa lošije nego prvu pa su na pauzu otišle pri rezultatu 40:31.

U trećoj četvrtini gošće su uspjele parirati košarkašicama Čelika, te su nakon ove četvrtine imale isti rezultatski minus 56:47. Izjednačena je bila i posljednja dionica (21:21), te su domaće košarkašice na kraju zasluženo slavile pobjedu.

Najbolje u redovima Čelika bile su Ivona Bogoje sa 22 poena i Rada Vidović sa 18, dok su kod Slobode Zvjezdana Gagić sa 24 i Dragana Stanković sa 17 bile najefikasnije košarkašice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.