Košarkašice Čelika ubjedljive protiv Ilirije

Pobjeda Čelika

Košarkašice Čelika ubjedljive protiv Ilirije

M. Šljivak

Košarkašice zeničkog Čelika odlično su startovale u novoj sezoni Međunarodne košarkaške regionalne lige. U Areni je večeras ubjedljivo savladana Subrina Ilirija rezultatom 74:48.

Od samog početka domaće košarkašice su gošćama dale do znanja da nemaju šta tražiti u Zenici. Nakon prvih deset minuta igre imale su vodstvo od osam poena razlike 22:14, da bi do poluvremena ta prednost narasla  na 20 poena razlike 42:22.

U nastavku susreta prednost se iz minute u minut povećavala. Na kraju treće dionice bilo je 60:34, a na kraju su sasvim zasluženo upisale pobjedu od 26 poena razlike.

Bejtić je kod Čelika ubacila najviše poena 19, Kovačević je dodala 11, a Graham 10. Kod gošći Tavić je ubacila 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.