Košarkaška mladost Evrope seli u Sarajevo
Ivan Velić, selektor bh. juniora

Juniorsko EP B Divizije za košarkeše

Košarkaška mladost Evrope seli u Sarajevo


Sarajevo će od 22. jula do 2. avgusta biti jedan od košarkaških centara Evrope. U bh. prijestonici će u tom periodu biti održano Juniorsko (U 18) Evropsko prvenstvo B Divizije uz učešće 21 reprezentacije.

Selekcije će se boriti za prve dvije pozicije i plasman u A Diviziju naredne godine, a naša reprezentacija šansu vidi u domaćeg parketu i podršci sa tribina.

Ekipe su podijeljene u četiri grupe.

Grupu A čine: BiH, Bjelorusija, Danska, Estonija, Mađarska i Norveška. U Grupi B su: Slovačka, Island, Finska, Švedska i Poljska, a u Grupi C: Rumunija, Škotska, Holandija, Crna Gora i Gruzija. Konačno, u Grupi D će igrati: Austrija, Švajcarska, Belgija, Engleska i Portugal.

S obzirom da je naša zemlja prošle godine uspješno organizovala kadetsko EP (U 16) B Divizije, naredni stepenik trebalo bi biti domaćinstvo seniorskog „Eurobasketa“ što je cilj Košarkaškog saveza BiH.

Treba kazati da se na širem spisku selektora Ivana Velića nalaze sljedeći igrači: Nebojša Anđelić, Nino Balta, Dino Begagić, Nermin Buza, Haris Čanić, Dario Crnalić, Ali Demić,  Nikola Gajić, Rusmir Grošić, Josip Gunjača, Boris Hadžimuratović, Miralem Halilović, Ranko Ivić, Nikola Joldić, Željko Klještan, Nebojša Maksimović, Miljan Marković, Marko Miletić, Ernad Mujić, Filip Petrović, Nikola Rončević, Goran Vučić i Obrad Vuković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.