Video: Dino Stambolić

Press konferencija u prostorijama KS BiH

Mahmutović: Nurkić je dobrodošao, tužba protiv Trnovčevića

Trakavica na relaciji Jusuf Nurkić - Košarkaški savez Bosne i Hercegovine nastavljena je danas u prostorijama krovne kuće bh. košarke gdje je press konferenciju održao generalni sekretar Harun Mahmutović. 

Podsjetimo Jusuf Nurkić napustio je pripreme reprezentacije Bosne i Hercegovine rekavši da je povrijeđen. Pregled je napravio u Zagrebu, a ne kod doktora našeg nacionalnog tima, nakon čega se oglasio Savez i poručio da Nurkićev postupak smatra teškim prekršajem discipline. Od tog trenutka traje sukob na relaciji Nurkić - KS BiH, a u sve se umiješao i Nurkićev menadžer, Enes Trnovčević. 

"Čekali smo ga sedam dana, sve do odlaska u Italiju. Čekali smo te famozne nalaze. Sedmi dan smo bili dužni da obavijestimo javnost i tu ne vidim niti jednu zlonamjernu konstataciju ili mišljenje, osim da on nije došao u dogovoreno vrijeme. On se ne odaziva Savezu, nego igračima i selektoru," kaže Mahmutović. 

"Isključivi krivac za sva dešavanja je Nurkićev menadžer i ne želim da dozvolim da nam jedan menadžer drži moralne pridike i priča da smo lopovi. Oni koji ne igraju za BiH, ne vole je, pa nismo mi ovce. Iza svega ovoga stoji režirana priča Enesa Trnovčevića, a dokaz je slučaj sa Omićem kada je optužio Mateja Avanza da je uzeo 300.000 eura i da Omić neće doći u reprezentaciju dok je Avanz direktor," kaže Mahmutović. 

"Nurkić je dobrodošao u ovu reprezentaciju, ona je njegova koliko i ostalih reprezentativaca. On se odaziva na poziv selektora, ukoliko ga selektor uvrsti među 12 najboljih. Nurkić se odaziva navijačima i građanima Bosne i Hercegovine, a ne Košarkaškom savezu," smatra Mahmutović. 

Generalni sekretar KSBiH u više navrata je prisutnim predstanvnicima medija rekao kako košarkaška reprezentacija BiH nije reprezentacija Haruna Mahmutovića, zamolivši da se tako i napiše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.