Generalni sekretar KSBiH

Mahmutović u suzama: Ovo je posljednji vapaj za sport u BiH

T. Hebib

Emocije koje su vladale u prostorijama Sarajevskog aerodroma kulminirale su obraćanjem Haruna Mahmutovića, generalnog sekretara Košarkaškog saveza BIH. 

"Dobar dan svima, moram iznijeti impresije da mi je zaista drago što prva zlatna medalja koja dolazi u BiH, dolazi ispred Košarkaškog saveza BiH. Ono što je veoma bitno, jeste da je ovaj projekat napravljen još prije godinu dana i moram se zahvaliti ljudima iz Olimpijskog komiteta, kojima sam tada rekao da probamo zajednički finansirati ove momke i dati im sve uslove. Oni su to vratili na najbolji mogući način, zlatom i pobjedom u finalu protiv jedne Španije", kazao je Mahmutović, a potom nastavio: 

 "Moja tuga i žalost je možda još veća što se samo košarkaška reprezentacija BiH takmiči na ovom prvenstvu, siguran sam da bi odbojkaši, rukometaši i svi ostali napravili dobar rezultat, Ako postoji vapaj, ovo je možda posljednji vapaj za sport u BiH. Morate pomoći ovim mladim momcima", riječi su Mahmutovića, koji je sa suzama u očima napustio konferenciju za medije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.