Marković dogradonačelnik Sarajeva
Nenad Marković

Danas i zvanično odlučeno

Marković dogradonačelnik Sarajeva

Nenad Marković, najbolji posljeratni košarkaš Bosne i Hercegovine i bivši selektor našeg nacionalnog tima od danas je dogradonačelnik Sarajeva, odlučeno je na svečanoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća glavnog grada naše države.

Marković je rođen 6, juna 1968. godine u Doboj, a igračku karijeru koja je trajala 18 godina završio je 2006. U profesionalnoj izuzetno blistavoj karijeri nastupao je za sljedeće klubove: Bosna (1988 – 92), Trieste - Italija (1992 – 93). Ferrys Lliria – Španija (92 - 93), Hapoel Tel-Aviv – Izrael (93 – 94), Joventut Badalona – Španija (94 – 95), Lugano – Švajcarska (94 – 95), Hapoel Tel-Aviv – Izrael (95 – 96), Hapoel Eilat - Izrael (96 – 97), Limoges – Francuska (96 – 99), Pamesa – Španija (99 – 00), Adecco Estudiantes Madrid – Španija (00 – 01), Panionios Athens – Grčka (01 – 02), Olympiacos Pireus – Grčka (02 – 03), Murcia – Španija (03 – 04), Panionios Atina - Grčka (03 – 04), Bosna (05 – 06).

Od tada bavi se trenerskim poslom. Bio je šef stručnog štaba KK Bosna ASA BHT i kako smo ranije naveli selektor muške seniorske reprezentacije BiH. Potom odlazi u grčki Panionios, gdje je imao izuzetno usješnu trenersku rolu.

Ipak, vratio se u Sarajevo, te uz sport aktivnije se uključio i u politiku, po uzoru na brojne poznate sportiste, ali i sportske radnike u BiH. Imao je uspješnu igračku karijeru, veliki je trenerski potencijal, a kako će se snači u ulozi „političkog igrača“ znaćemo u naredne četiri godine, koliko će mu trajati dogradonačelnički mandat?! 

Novi gradonačelnik Sarajeva je Alija Behmen, a drugi dogradonačelnik je Slobodan Nešković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.