Mehmedić i Kovačević odlične u Bugarskoj

Mehmedić i Kovačević odlične u Bugarskoj

M. Šljivak

Bivše košarkašice Čelika Amra Mehmedić i Alma Kovačević sinoć su u okviru Nacionalnog šampionata Bugarske zabilježile odlične partije, a njihov Haskov je slavio na gostovanju kod Stare Zagore rezultatom 62:55.

Utakmicu su domaće košarkašice otvorile nešto bolje, te su prva dva perioda riješile u svoju korist rezultatima 15:14 i 17:16, pa su na odmor otišle vodstvom od dva razlike 32:30.

Nakon pauze košarkašice Haskova su odigrale odlično u trećoj dionici kada su prikazale doista odličnu igru, te su dobile ovaj period rezultatom 16:6, pa se u završnu četvrtinu ušlo vodstvom Haskova 46:38. Posljednja četvrtina pripala domaćim košarkašicama sa 17:16, što im nije bilo dovoljno, pa je pobjeda na kraju pripala Haskovu.

Ekipu Haskova predvodile su Zeničanke Amra Mehmedić koja je postigla 12 poena, te je imala pet skokova i osam asistencija, dok je odmah iza nje bila Alma Kovačević sa postignutih devet poena i 17 skokova od čega čak devet u napadu.

Čini se da su se Zeničanke dobro snašle u novoj sredini, a u narednoj utakmici Haskova će ugostiti Rilki Sportist.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.