Nakon Zvezde Play Off želi pobijediti i Celje

Regionalna ženska košarkaška liga

Nakon Zvezde Play Off želi pobijediti i Celje

E. Škorić

Nakon fantastične pobjede u prvom kolu u Beogradu nad ekipom Crvene zvezde rezultatom 82:80, ekipa KK Play Off u drugom kolu Regionalne lige na svom parketu dočekuje ekipu Athlete Celje.

Play Off će se suprostaviti aktuelnom prvaku Slovenije, te najuspješnijem slovenačkom klubu koji je čak devet puta bio prvak Slovenije, devet puta osvojio Kup Slovenije, te jednom Regionalnu ligu.

Ekipa Celja u svom sastavu ima i dvije američke košarkašice, jednu reprezentativku Tunisa, nekoliko slovenačkih, te jednu bh. juniorsku reprezentativku.

Play Off je odličnim nastupima u pripremnom periodu, te prvom kolu Regionalne lige najavio da će igrati značajnu ulogu ove sezone.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, ekipa je na okupu tek nešto više od mjesec dana, te postoji još mnogo prostora za napredak. Cijenimo ekipu Celja,koja ima zaista respektabilan sastav, ali kao što sam rekao pred početak takmičenja, ova ekipa Play Offa može parirati svima. To se pokazalo više nego tačno već u prvom kolu na gostovanju kod Crvene zvezde u Beogradu, gdje ne samo da smo parirali, već smo većim dijelom i kontrolisali utakmicu, te na kraju slavili vrijednu pobjedu", rekao je trener Play Offa Goran Lojo, dodavši:

"Za sutrašnju utakmicu, kao i za svaku narednu, očekujemo kvalitetnu utakmicu i pobjedu. Ukoliko budemo na nivou igre iz prethodnih nekoliko utakmica, siguran sam da ćemo to i ostvariti. Ekipa Celja je respektabilan protivnik, ali vjerujem u kvalitet naše ekipe. Nakon nekoliko loših godina za žensku klupsku bh. košarku, drago nam je da samo stvorili respektabilan tim koji može pobijediti svakoga, pogotovo na svom parketu. Napomenuo bih još na kraju da sutrašnja utakmica ima humanitarni karakter za pomoć u liječenju profesora sporta I Bošnjačke Gimnazije, Mersuda Nikšića. Ulaznice po cijeni od 5,00 KM će se moći kupiti na ulazu u dvoranu , a kompletan prihod od njihove prodaje K.K.PLAY OFF donira u navedenu svrhu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.