Nenini Zmajevi saznali protivnike na Euru

Izvučene grupe za omladinska košarkaška prvenstva

Nenini Zmajevi saznali protivnike na Euru

Danas je u Njemačkom Freisingu obavljen žrijeb za Evropska prvenstva omladinskih kategorija. 

217 reprezentacija u različitim starosnim kategorijama (U-20, U-18 i U-16) podijeljeno je u 16 različitih prvenstava u okviru divizija, A, B i C. Naša reprezentacija do 18 godina izborila je ljetos u Sarajevu nastup u diviziji A, pa shodno tome nas najviše intersuje taj žrijeb. 

 

Naša reprezentacija nalazi se u grupi B, zajedno sa Grčkom, Rusijom i Češkom Republikom, a takmičenje će se održati u Latviji, od 18. do 28. jula. 

 

Grupa A: Litvanija, Srbija, Slovenija, Francuska

Grupa C: Italija, Latvija, Bugarska, Španija

Grupa D: Ukrajina, Turska, Engleska, Hrvatska

 

Našoj zemlji povjerena je organizacija Evropskog prvenstva divizije B za kadete, a naša reprezentacija nalazi se u grupi sa Slovačkom, Holandijom, Danskom i Izraelom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije