Njegoš Sikiraš pronašao novi klub

Iz Italije u Španiju

Njegoš Sikiraš pronašao novi klub

S. Mlaćo

Član juniorske košarkaške reprezentacije naše zemlje Njegoš Sikiraš pronašao je novi klub. 

Naime, Sikiraš je napustio redove italijanske Stelle Azzurr, a karijeru će nastaviti u Španiji. 

Sikiraš je dogovorio saradnju sa Fuenlabradom, te potpisao ugovor na pet godina (3+2). Treba istaći da je ovaj košarkaš proteklih mjesec dana trenirao sa berlinskom Albom, ali na kraju do transfera nije došlo, s obzirom da se čelnici tog kluba i italijanske Stelle Azzurr nisu uspjeli dogovoriti. 

Sikiras je zbog povrede propustio i Evropsko juniorsko prvenstvo u Turskoj, te nije mogao pomoći izabranicima Josipa Pandže. Prije toga je zbog povrede propustio i Svjetsko juniorsko prvenstvo. Bio je član naše kadetske reprezentacije koja je na Evropskom prvenstvu osvojila zlato, te je tada uvršten u idealnu petorku prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi