Đorđević: Ne treba nam ABA liga!

Selektor Srbije

Đorđević: Ne treba nam ABA liga!

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević, zalaže se za ukidanje ABA lige.

Već duže vremena timovi iz Srbije žele da napuste ovo takmičenja, ali ih je Euroliga sprječavala u tome.

Ipak, uskoro bi srbijanski timovi mogli napustiti ABA ligu, a Đorđević je jedan od inicijatora takve ideje.

"Mislim da su naši vrhunski klubovi samo poslužili da se ojačaju naši rivali iz regiona. Oni su mogli da igraju sa jakim klubom i da iz toga unaprijede sebe i svoje sredine, a na drugoj strani su propadale nekada snažne srpske košarkaške sredine“, rekao je Đorđević za Vreme, te je dodao

“Vjerujem da bi mnoge sredine u Srbiji brže košarkaški napredovale kada bi se srpski vrhunski klubovi nekoliko puta godišnje pojavljivali u njima, oni bi dizali te centre i njihovu motivaciju da jednom budu na takvom niovu da mogu da pobjede Zvezdu i Partizan", istakao je Đorđević.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Također, selektor reprezentacije Srbije se uz Božidara Maljkovića zalagao za učestvovanje timove iz ove zemlje u Euroligi.

“Prije četiri mjeseca imali smo sastanak sa predstavnicima Eurolige, iniciran sa moje strane. Boža Maljković i ja smo imali prijedlog, da mi Euroligi omogućimo neki novac i ako im dajemo 20.000 ljudi svake nedelje, da li Euroliga može to da prihvati i omogući naše prisustvo u najvećem takmičenju. Oni su rekli da o tome možemo da razgovaramo. Mi im nudimo srce košarke, nudimo im pravu atmosferu, ekipe koje žele da dođu i da igraju u takvom ambijentu. Možda sada nema novca za tako nešto, ali ozbiljni planovi se prave dugoročno i to tako treba gledati", dodao je Đorđević u intervjuu za Vreme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.