Bh. kadeti deveti na Svjetskom prvenstvu

Pandža: Čistog obraza idemo kući

E. Čaušević

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je Svjetsko prvenstvo u Španiji na devetom mjestu.

Naši bh. košarkaši danas su ostvarili pobjedu protv selekcije Kine, te su ostvarili sjajan rezultat plasmanom na deveto mjesto. Ipak, selektor Josip Pandža nakon utakmice nije krio svoje razočarenje da smo mogli i zaslužili bolje.

"Generalno mislim da nam je mjesto među osam najboljih, mi smo sad sa dva poraza završili na devetom mjestu, EP sa dva poraza bili smo prvaci Evrope. U pravom momentu nismo bili pravi, ali meni je drago da smo nakon toga ostvarili ove tri pobjede. Ostali smo čistog obraza i čistog obraza idemo kući", rekao je Pandža, te dodao:

"Što se tiče današnje utakmice bilo je dosta oscilacija. Prvo poluvrijeme vrhunsko, onda stiglu 15 razlike pa dobijemo opet na kraju. Mislim da ima podatak da smo mi drugi na turniru po datim poenima iza SAD-a i taj podatak žalosti me što nismo bar među osam. Ja čestitam svojim momcima bilo je dobro raditi s njima ove dvije godine i nadam se da su ispred njih prave karijere".

Selektor BiH je kazao da se nada da će Musa dobiti neka priznanja za sjajne partije na ovom Svjetskom prvenstvu.

"Ne znam sad s obzirom da smo mi deveti kako se to boduje, ali mislim da je zaslužio da uzme sve nagrade koje mu pripadaju i ja mu čestitam na igrama. Ali, opet ostaje jedna mala mrlja na naš timski uspjeh. Nadam se da će sve ovo biti jedan motiv nama da budemo što bolj", izjavio je Pandža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi