Partizan teško sa Olimpijom
Najbolji u Partizanu: Novica Veličković

Regionalna košarkaška NLB liga, 22. kolo

Partizan teško sa Olimpijom

Košarkaši Partizana teškom mukom stigli su do pobjede nad Union Olimpijom (69:67) u derbi susretu 22. kola regionalne NLB lige. Na igračima trenera Duška Vujoševića itekako se osjetio umor od napornog ritma igranja srijeda-subota, a posebno zadnjeg euroligaškog meča sa Unicajom.

Kvalitetnim gostima malo je nedostajalo da odnesu bodove, ali su domaći u finišu smogli snage da preokrenu utakmicu u svoju korist i učvrste lidersku poziciju.

Najviše poena za Partizan je postigao Lasme (15), ali je po indexu (16) najkorisniji bio Veličković koji je uz 9 koševa, dodao pet skokova, te po tri asistencije i osvojene lopte.
U poraženom timu istakao se Aleksej Nešović, potencijalni bh. reprezentativac, koji je ubacio 13 poena, imao dva skoka i tri asistencije, dok je Jasmin Hukić dodao 5 koševa. Najefikasniji je bio Ožbolt sa 20, a Golubović je ubacio 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.