Play Off siguran protiv Orlovika

A1 liga

Play Off siguran protiv Orlovika

M. Skaka

Ekipa Orlovik Žepče ohrabrena pobjedom u 9.kolu A1 lige protiv ekipe Novog Grada iz Sarajeva sa čak +40 razlike je stigla u Sarajevo. Međutim razlika u kvalitetu jučerašnja dva rivala vidjela se već u prvoj četvrtini koju je ekipa Play Off Ipsa riješila u svoju korist rezultatom 31:15.

Gostujući igrači su već na samom početku pokušali iznenaditi domaćina zonskom odbranom, ali u prve 4 minute svih 15 postigntih poena domaći igrači postižu sa 5 uzastopnih trojki (Tarčin 3 , Cowles 2) i time taktika gostiju pada u vodu. Gosti prelaze na igru čovjek na čovjeka i tek tada do izražaja dolazi razlika u individualnim kvalitetima igrača Play Off Ipsau odnosu na “novajliju” u A-1 ligi, ekipu Orlovika. Serijom kontranapada i presingom do poluvremena domaća ekipa odlazi na nedostižnih +26 (56:30).

U drugom poluvremenu prednost Play Off Ipsa je iznosila čak +32 u 32. minuti, kada priliku dobijaju mlađi igrači, a gosti do kraja mini serijom uspiju spustiti rezultat na podnošljivih 97:79.

U ekipi Play Off Ipsa najefikasniji Igrač koji je ujedno i najefikasniji na susretu je Brent Cowles sa 25 postignutih poena , te Ermin Tarčin sa 22 poena. Kod gostiju bolji od ostalih su bili Malićbegović sa 21 postignutim poenom i Skopljak sa 20 poena.

Play Off Ipsa – Orlovik 97:79
(31:15, 25:15, 23:27, 18:22)
Dvorana KSC Ilidža. Gledalaca: 150. Sudije: Marković, Rokvić. Komesar: Muderizović.

PLAY OFF IPSA: Džindo, Tucaković 3, Biogradlić,  Zasela, Cowles 25, Palata 15, Kalamujić F. 5, Fletcher 5, Kalamujić K. 5, Tarčin 22, Bravo 18. Trener: Goran Lojo.
ORLOVIK: Aličehajić 4, Malićbegović 21, Đerek 2, Spahić, Muratović 2, Mujkić 17, Preldžić, Skopljak 20, Milak, Odobašić, Galić 11, Musejnagić Trener: Senad Preldžić

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.