Pobjeda na startu
Nebojša Maksimović bio je prvi strijelac našeg tima

Juniorsko košarkaško EP B Divizije

Pobjeda na startu

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH (U 18) ostvarila je pobjedu na startu Evropskog prvenstva B Divizije koje se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Izabranici trenera Ivana Velića nadigrali su u 1. kolu Grupe A vršnjake iz Estonije rezultatom 82:74.

Bila je to dosta uzbudljiva utakmica i teška pobjeda naših mladih igrača koji su visoko vodstvo od 16 poena iz prvog poluvremena umalo prokockali.

Naime, Estonci su u nastavku, posebno trećem periodu, opasno zaprijetili i u jednom trenutku prišli su na samo dva koša zaostatka. Ipak, do kraja nisu imali snage za preokret pa su prvi bodovina šampionatu otišli na stranu BiH.

U naše timu bolji od ostalih bili su Maksimović sa 16 poena, te Gajić (15), a dvocifren učinak imali su i Demić (14) te Buza (12 p, 7 sk.).

U protivničkom timu najefikasniji su bili Veideman (25) i Soo (22). U ostala dva meča naše grupe Mađarska je savladala Dansku sa 91:82, a Norveška Bjelorusiju (75:68).

Naša selekcija sutra u 16.15 sati igra protiv Norveške.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.