"Preživio sam linč, da sam sve pobijedio ne bih valjao"

Bivši selektor BiH Damir Mulaomerović

"Preživio sam linč, da sam sve pobijedio ne bih valjao"

M. Šljivak

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović smatra da je bio izložen medijskom ličnu i uvredama od strane navijača za vrijeme mandata na klupi našeg nacionalnog tima.

On je u razgovoru za Jutarnji list istakao kako mu nije jasno zašto je bio izložen navodnom medijskom linču u BiH.

"Pokušavam razumjeti što se sve događalo, pogotovo izvan terena, shvatiti taj medijski linč, hajku, međutim, ne mogu. Nije mi to jasno", istakao je Mulaomerović, te je dodao kako je doživljavao strašne uvrede s tribina.

"Sav taj folklor doista ne mogu razumjeti. Čak i dok smo bili na plus devet, imali smo negativnu energiju s tribina, vrijeđanje. Igračima nije bilo lako, vidjeli su i znali što se događa, pokušali su odigrati i zbog mene, a osjećam se ponosno što smo pobijedili", ističe Mulaomerović.

Otkrio je i kako bi otišao s klupe i da je ostvaren plasman na Eurobasket.

"Otišao bih i da smo sve pobijedili. I tada ne bi valjalo samo zato što sam ja. Što god da sam napravio, ne bi bilo dobro. Ipak, bila mi je čast što sam vodio zemlju u kojoj sam rođen", dodao je Mulaomerović u razgovoru za Jutarnji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi