Prvi iz ABA lige ide u Euroligu, ali mora zadovoljiti uvjete

Igokea može prijaviti i drugi grad kao domaćinski

Prvi iz ABA lige ide u Euroligu, ali mora zadovoljiti uvjete

ABA liga i Euroliga postigli su dogovor oko predstavnika regionalnog takmičenja u Euroligi. 

Prvoplasirana ekipa iz ABA lige ostvarit će direktan plasman u EUroligu i dobiti B licencu. U Euroligu će ići i osvajač titule na final fouru. Međutim to nije sve, postoji mogućnost da Bosna i Hercegovina ostane bez euroligaša čak i ukoliko Igokea bude prva na tabeli. 

 

Ekipa koja bude dobila B licencu morat će zadovoljiti određene uslove. Dovrana mora imati kapacitet od minimum 5.000 sjedećih mjesta, hoteli moraju zadovoljiti uslove Eurolige, a osim toga u okruženju od 100 kilometara mora biti aerodrom sa redovnim međunarodnim letovima. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Igokea međutim u tom slučaju prema riječima Radovana Lorbeka opet ima riješenje. "Sretni smo i zahvalni Euroligi zbog njihovog razumijevanja. Zbog dobrih odnosa uspjeli smo riješiti problem i potpisati dogovor. Ukoliko neki od klubova ne bude ispunjavao uslove, onda može prijaviti drugi grad kao domaćinski za sezonu 2013/2014. Eurolige," rekao je Lorbek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti