Široki - Igokea, Borac - Zrinjski

Četvrtfinale Kupa BiH za košarkaše

Široki - Igokea, Borac - Zrinjski

Četvrtfinalni dueli Kupa BiH za košarkaše ponudiće dva velika bh. derbija. Riječ je o sudaru Široki Eroneta i Igokee Partizan, te Borac Nektara i Zrinjskog HTM.

Oslabljeni Široki svakako će se pokušati revanširati «Igosima» za dva uzastopna poraza na «Pecari», no pitanje je koliko snage imaju izabranici trenera Josipa Vrankovića da savladaju zahuktale «Igose», posebno bez Špralje i Dujmovića za koje je zbog povreda završena sezona.

Borac Nektar takođe ima velikih problema sa povredama, Garma je van stroja, a na ozljedu se žali još nekoliko igrača te je lako moguće da Zrinjski HTM izbori nastup na završni turnir našeg najmasovnijeg takmičenja.
U preostala dva duela snage će odmjeriti SL IAT Leotar i Grude, te Slavija i Bosna ASA BHT. Meč u Trebinju igraće se 31. januara, a susret u Istočnom Sarajevu 3. februara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.