Široki i Zrinjski izborili Final four
Široki je bio bolji od Igokee FOTO: abcportal.info

Četvrtfinale Kupa BiH za košarkaše

Široki i Zrinjski izborili Final four

Košarkaši Širokog Eroneta i Zrinjskog HT Mostar izborili su plasman na final four završnice Kupa Bosne i Hercegovine. Hercegovci su večeras bili bolji od predstavnika iz Republike Srpske.

Širokobriježani su u velikom derbiju nadigrali Igokeu Partizan rezultatom 78:72, te tako donekle popravili loš učinak u dosadašnjem dijelu Lige 13 BiH, gdje ne bilježe rezultate kakve od njih očekuju navijači na Pecari.   

Ipak, večeras je situacija bila drugačija. Izabranici trenera Josipa Vrankovića većim dijelom utakmice imali su rezultatsku prednost. Međutim, u finišu, gosti iz Aleksandrovca uspjevaju preokrenuti susret i doći u vodstvo, ali je to bilo kratkog daha, jer su domaći konsolidovali redove i serijom 14:0 uspjevaju osigurati pobjedu.

Široki su do pobjede predvodili Smithson sa 17 poena, te Siriščević (15), Josipović (13) i Morban (12). Najefikasniji igrač utakmice bio je Đerasimović (19 poena), ali uz podršku Tylora (16) i Mirkovića (12) u Igokei nije bilo raspoloženih igrača, pa je poraz bio neminovan. Treba napomenuti da je Igokea na Pecari nastupila oslabljena obzirom da protiv Širokog nisu nastupili Siniša Kovačević, Vladimir Vuksanović i Bojan Đurica.

Prijatno iznenađenje priredili su i Mostarci, koji su u Banjaluci savladali Borac Nektar rezultatom 79:69.   
U preostala dva duela četvrtfinala Kupa BiH snage će odmjeriti SL IAT Leotar i Grude, te Slavija i Bosna ASA BHT. Meč u Trebinju igraće se 31. januara, a susret u Istočnom Sarajevu 3. februara.

Domaćina turnira završnice Kupa BiH odrediće Košarkaški savez BiH, a sve četiri ekipe učesnice polufinala moći će se prijaviti za organizaciju istog.

Rezultati
Široki Eronet – Igokea Partizan 78:72
Borac Nektar – Zrinjski HT Mostar 69:79

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.