Trbić: Naši mladi igrači mogu igrati ABA ligu

Trbić pred start Lige 4

Trbić: Naši mladi igrači mogu igrati ABA ligu

M. Šljivak

Trener Sparsa Marko Trbić vjeruje kako se njegov tim može nositi s Igokeom i Širokim u Ligi 4.

Trbić je na press konferenciji istakao kako će glavni oslonac njegovog tima biti mladi igrači, te da će tako biti i u budućnosti.

"Ovi mladi momci su osigurali prvo mjesto u Ligi 12 i oni će nositi klub i u budućnosti. Pred početak sezone smo doveli nekoliko starijih igrača, ali je njihova uloga da pomognu ovim momcima svojim iskustvom. Mladi košarkaši su bili nosioci igre Sparsa i tako će biti i dalje", rekao je trener ovog tima Marko Trbić.

Sparsi u Ligu 4 ulaze s istim timom i bez opterećenja...

"U Ligu 4 ulazimo s istim igračima. Meni je izuzetno drago što na samom početku igramo kao gosti protiv Igokee i Širokog. Svjesni smo kvaliteta Igokee. Imaju sličan tim od prošle sezone, koji je osvojio ABA ligu. Uzdam se da će moji igrači pružiti svoj maksimum u ovom susretu. Nećemo tek tako reći da ćemo ih napasti. Daćemo sve od sebe u ovom susretu. Igokea jeste bolja, ali ništa nije nemoguća misija", ističe Trbić.

Trbić je komentarisao i problema unutar ekipe Širokog, koji je ostao bez kompletne prve petorke.

"Istina je da će se lakše igrati sa Širokim nego sa Igokeom, jer su dosta promijenili tim. Međutim, imam informacije da će dovesti nove igrače. Široki jeste za nijansu slabiji od Igokee, pa će nam biti  vjerovatno psihološki lakše igrati s njima".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Također, Trbić je komentarisao i eventualni plasman Sparsa u ABA ligu.

"Za ABA ligu potrebno nam je mnogo toga, a sve se to plaća. Ako bi se plasirali u ABA ligu, ne bismo puno mijenjali tim. I dalje bi oslonac naše igre bili, Buza, Vrabac, Nikolić i drugi. Uvjeravam vas da bi ovaj tim bio sposoban igrati ABA ligu naredne sezone", rekao je trener Marko Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.