Trbić: U London idemo s ciljem da postanemo prvaci Evrope

Sparsi ne kriju visoke ambicije

Trbić: U London idemo s ciljem da postanemo prvaci Evrope

Povodom plasmana u Ligu 12 mladih košarkaša Sparsa i odlasku na završnicu turnira Eurolige u Londonu, održana je konferencija za štampu.

Trener Sparsa Marko Trbić je govorio o sjajnom mladom sastavu njegovog tima, te je otkrio visoke ambicije momčadi:

 

"U svaku utakmicu ove sezone smo ušli sa istim ambicijama, a to je, nebitno radilo se o Euroligi ili o A1 ligi da pobjedimo u svakom duelu. To za igrače nije bilo lako, ali su dokazali da se mogu nositi s pritiskom, pokazali su da će biti jako dobri igrači", kazao je Trbić.

 

Osvrnuo se zatim Trbić ka ciljevima postavljenim pred momčad u narednoj sezoni u Ligi 12 Bosne i Hercegovine:

 

"Projekat neće stati na ovome, naš interes je da klub svakodnevno napreduje. Plasman u Ligu 6 bi bila kruna, a ovo je najmlađa ekipa u posljednjih 20 godina u BiH, a možda i šire. Prosjek godina je 19, a najveća snage je u kolektivu. I dalje ćemo forsirati mlade igrače. Osvojili smo jedan trofej i ostvarili jedan cilj, sada imamo cilj da budemo prvaci Evrope", istakao je, dodavši:

 

"Naredni cilj je da uđemo u ABA ligu. Koliko god to optimistično zvučalo, vjerujemo da možemo biti prvaci Evrope, imamo 15 do 20 dana da spremimo ekipu za London. Tamo ne idemo turistički, prostudirali smo ekipe koje su s nama u grupi i ako pobijedimo sve tri utakmice, igrat ćemo finale".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije