Varda HE prvak 1. lige RS
foto: Visegrad24.info

Varda HE prvak 1. lige RS

M. Skaka

U majstorici koja se večeras igrala u Višegradu, košarkaši Varde HE savladali su ekipu Servicijuma iz Gradiške rezultatom 79:73 i tako osvojili titulu najbolje ekipe u 1. košarkaškoj ligi RS, te plasman u elitni razred bh. košarke u narednoj sezoni.

U finalnoj seriji Varda je povela sa 1:0 visokom pobjedom na domaćem terenu od 84:67, Servicijum kod kuće uzvratio sa 76:74, a majstorica donijela pravi derbi u kojem su igrači iz Višegrada na kraju odnijeli pobjedu sa 79:73.

Sama utakmica počela je neizvjesno, a je na kraju prvog perioda rezultat ostao neriješen (16:16). Veliku prednost domaći su stekli u drugih 10 minuta igre, te su na poluvremenu imali solidnih 39:25, a do kraja trećeg perioda prednost još i dodatno uvećali. Ipak, da se ne misle predati košarkaši Servicijuma pokazali su u posljednjoj četvrtini koju su dobili rezultatom 19:30, ali nije to bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi pobjeda domaćina.

Varda je ovom pobjedom, osim pehara namjenjenog najboljoj ekipi RS, obezbijedila i nastup u narednoj sezoni u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.