Vrabac: Teletović mi puno pomaže, sreća je što ga imamo

Mladi košarkaš za SportSport.ba

Vrabac: Teletović mi puno pomaže, sreća je što ga imamo

E. Škorić

Adin Vrabac je jedan od talentiranijih košarkaša koje ima Bosna i Hercegovina. On već sada ima priliku da igra u seniorskoj reprezentaciji.

Vrabac je dio seniorske reprezentacije koja je jučer u Londonu otvorila kvalifikacije za Eurobasket 2015. godine. Zmajevi su deklasirali Veliku Britaniju rezultatom 80:67.

“Dobro smo se spremili, imali smo dobar skauting. Ušli smo maksimalno oprezno u utakmicu uz potpuni repsket Britancima iako nije bilo igrača kao što su Deng, Gordon…”, kaže Vrabac u razgovoru za SportSport.ba, te dodaje:

“U početku smo igrali sjajnu odbranu, a iz toga je dolazio i dobar napad. Kasnije smo malo pali, ali to je bilo i za očekivati jer je tempo igre bio takav. U jednom trenutku su se Britanci primakli, ali srećom imali smo dovoljnu prednost. Jako bitna pobjeda za ove kvalifiakcije”.

Kako si ti zadovoljan svojom partijom i minutažom koju ti daje selektor Ivanović?

“Zadovoljan sam itekako. Sretan sam što mogu dobiti priliku u ovakvim utakmicama. Sada se okrećemo utakmici u nedjelju. Bit će spektakl, obzirom da igramo u gradu košarke. Tuzlaci će sigurno prirediti pravi ambijent”.

Sigurno da je veliko iskustvo igrati uz jednog Mirzu Teletovića?

“Naravno, sa Mirzom imam dobar odnos. Pomaži mi, daje mi savjete, ukazuje na greške. Dovoljno je da je tu, u blizini, da mogu napredovati. On je veliki košarkaš, naš vođa i možemo biti jako sretni što ga imamo”. 

Čeka te put u Njemačku i tvoj novi klub - Trier?

“Pravo da vam kažem, jedva čekam da idem u Njemačku. Idem tamo spreman. Odigrao sam dobru sezonu, a sada želim da se dokažem i u Bundesligi”.

Pored tebe, ova zemlja ima talente kao što su Nedim Buza, Jusuf Nurkić…

“Pokazali smo da imamo dobru generaicju mladih košarkaša, tako da u budućnosti ćemo imati dobru reprezentaciju koja će moći da parira svjetskim reprezentacijama. Ne trebamo se brinuti za budućnost bh. košarke, ali svi zajedno moramo naporno da radimo da bismo uspjeli”, dodao je Vrabac na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.