Vučurovićeva "rampa" i rezultati revizije za kraj Bosne?

Ne ide na bolje

Vučurovićeva "rampa" i rezultati revizije za kraj Bosne?

Adnan Beganović

Nekadašnji evropski klupski prvak, KK Bosna, proživljava najteže dane u svojoj bogatoj historiji, a ukoliko bi se ovaj bosanskohercegovački ponos ugasio, ne bi bilo nikakvo iznenađenje.

Do početka košarkaškog prvenstva naše zemlje ostalo je još dvije sedmice, a još uvijek se ne zna s kojim igračkim kadrom će Studenti ući u isto.

KK Bosna praktično i nema rostera za narednu sezonu, a nova Uprava, koja je obećavala sve i svašta, po svemu viđenom nije u stanju izvući klub iz krize.

Dugo najavljivana revizija poslovanja ni nakon šest mjeseci nije u rukama čelnika kluba, a po svemu sudeći s istom će javnost biti upoznata nakon parlamentarnih izbora. Slučajno ili ne, procijenite sami.

Na sve probleme koji pritišću Studente stigao je još jedan i to u ovom trenutku za čelnike kluba neriješiv. Naime, nekadašnji košarkaš Bosne, Nikola Vučurović, koji je za dvije sezone u bordo dresu postigao 199 poena, a kojem klub duguje 182.000 KM nije pristao na nagodbu, pa sarajevski klub i dalje u svoje redove neće moći dovoditi inostrane igrače.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prvenstvo je sve bliže, roster Studenata praktično i ne postoji, a čelnici kluba čekaju već mjesecima reviziju poslovanja, osnovnog zadatka kojeg su preuzeli na sebe u trenutku izbora na Skupštini održanoj u aprilu 2014., kako bi vidjeli koliki je stvarni dug "sarajevskog diva" i ko je u kolikoj mjeri odgovoran za njega, te zatim povukli naredne poteze.

Pitanje je samo, da li je čekanje rezultata revizije i objavljivanje istih put ka gašenju Bosne. Vijeme će pokazati...

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.