Večeras finale protiv Crvene Zvezde

Westerman i Gagić: Očekujemo težak meč i pobjedu

Igrači KK Partizan Leo Westerman i Đorđe Gagić su pred objektivom kamere našeg portala govorili o očekivanjima od finalnog okršaja sa Crvenom Zvezdom u završnici ABA lige, koja će se odigrati večeras u Laktašima.

"Kao i svi očekujem pobjedu, to je sigurno. Trenirali smo cijele godine i mnogo smo napredovali. Bolji smo tim nego na početku godine, to je sigurno", istakao je Westerman.

 

"U finalu favorit ne postoji. Mi znamo kako igrati protiv njih, a i oni znaju kako igrati protiv nas", smatra playmaker beogradskog tima.

 

S druge strane, njegov saigrač Đorđe Gagić je poručio kako Partizan i pored plasmana želi ići do kraja:

 

"Naravno da očekujemo težak meč i pripremamo se zato. Pripremili smo se maksimalno za taj naredni meč i svi znamo koliko nam to znači. Mi jesmo obezbijedili taj cilj - plasman u Euroligu, ali eto, da zavšimo do kraja idemo na pobjedu i nadam se podršci navijača", smatra Gagić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

Gagić je još dodao da zna da ga očekuje velika borba sa Zvezdinim Raškom Katićem, a kako se radi o jako iskusnom igraču to će mu biti još veća motivacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.