Wright: Trudit ću se da vratimo nacionalni ponos

Uz demant o Panioniosu, Wright želi što prije u BiH

Wright: Trudit ću se da vratimo nacionalni ponos

Zack Wright je u dresu Cibone nastavio sa odličnim igrama u finalu prvenstva Hrvatske. Nakon all-around učinka u prvoj utakmici i u drugom meču je bio na visokom nivou.   

Cibosi su nakon nakon pobjede 82:64 poveli sa 2:0, a budući reprezentativac u bh-dresu je bio najefikasniji igrač susreta sa 14 poena.

 

"Odigrali smo jednu odličnu utakmicu u kojoj smo pokazali da zaista napredujemo kako vrijeme odmiče. To je ustvari ono što nas najviše i raduje. Nadam se da ćemo uskoro osvojiti šampionat koji toliko i želimo", rekao je Wright za SportSport.ba nakon utakmice, te o vijestima kako je novo pojačanje Panioniosa kratko kaže.

 

"Nisam potpisao nijedan papir, sve su to samo glasine."

 

Povezivanje sa Panioniosom, finalna serija protiv Cedevite i odlična igra Cibone, uz zvanično objavljivanje popisa reprezentativaca BiH na koje selektor Aleksandar Petrović računa tokom avgustovskih kvalifikacija na kojem je ime Zack Wrighta, sve su to odlične vijesti koje se ovih dana vežu uz ime ovog američkog playa. Zanimao nas je njegov komentar na sva ova dešavanja proteklih dana.

 

"Nisam još vidio popis reprezentativaca, ali sam veoma sretan što ću imati priliku nastupati i reprezentovati Bosnu i Hercegovinu u budućnosti. Trudit ću se da vratim nacionalni ponos. Mnogo pozdrava iz Zagreba i zaista sa velikim nestrpljenjem očekujem da počnemo igrati utakmice." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.