"Zanimaju me samo oni koji će srcem igrati za našu državu"

Josip Pandža, selektor kadetske reprezetnacije

"Zanimaju me samo oni koji će srcem igrati za našu državu"

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine u košarci predvođena selektorom Josipom Pandžom započet će pripreme za Olimpijske igre mladih i Evropsko prvenstvo 1. Jula u Vitezu.

Pred samo okupljanje reprezentativaca razgovarali smo sa selektorom naše reprezentacije, Josipom Pandžom.

"Reprezentacija starta sa pripremama 1.7. u Vitezu. Za Vitez smo se odlučili zbog popularizacije košarke na ovom prostoru, ali i uvjeta koje Vitez može ponuditi reprezentaciji. U Vitezu ćemo boraviti do 6.7. kada pripreme nastavljamo na Ilidži. Od 19.7. do 22.7. igramo tri utakmice u Crnoj Gori, dvije protiv domaćina, te jednu protiv reprezentacije Švicarske, a tri dana kasnije putujemo na Olimpijske igre mladih u Gruziju, nakon toga na Evropsko prvenstvo u Litvaniju koje počinje 6.8.", izjavio je Josip Pandža za SportSport.ba

Pandža je prije nekoliko dana objavio i spisak 18 košarkaša na koje će računati u narednom periodu, a među njima su i već sada velike zvijezde Džanan Musa (Cedevita), Njegoš Sikiraš (Stella Azzurra Roma), Lazar Mutić (Real Madrid) i drugi.

"Počinjemo sa 18 momaka za koje ja i moji saradnici mislimo da su u ovom trenutku najbolji. Na spisku su samo oni koji žele srcem igrati i boriti se za našu državu, a svi ostali me ne zanimaju. Što se tiče rezultatskih ambicija na oba fronta su velika, te ako nam se neke stvari poklope sigurno da možemo napraviti veliki rezultat", dodao je Pandža.

Vrijedi dodati da će Pandža i sljedeće sezone sjediti na klupi Premijerligaša KK Kakanj iz Kaknja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.