Životna drama legendarnog Duleta: Moguća amputacija noge?

Selektor BiH u teškom stanju

Životna drama legendarnog Duleta: Moguća amputacija noge?

M. Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević ima velikih zdravstvenih problema.

Legendarni trener je morao napustiti nacionalni tim, te je hitno prebačen u Beograd, kako bi lijevu nogu liječio u hiperbaričnoj komori.

Stanje bh. selektora je jako ozbiljno. Dijabetes mu stvara ogromne probleme i zbog toga je potreban tretman na nozi.

Hiperbarična komora reguliše funkcije živih ćelija različitih tkiva i organa kada je funkcija narušena smanjenim prilivom krvi. Također, pojačava dejstva inzulina i drugih vrsta lijekova.

Ako ne pomogne ni hiperbarična komora u najgorem slučaju će doći do amputacije ugroženog dijela tijela.

Vujošević već godinama ima ozbiljnih zdravstvenih problema. Dijabetes ga je prije godinu dana također poslao na duži period u bolnicu i to na dijalizu, nakon čega se koliko-toliko uspio oporaviti.

I pored činjenice da je u jako teškom stanju, sigurno je da će legendarni Dule biti sutra uz reprezentaciju BiH u odlučujućem meču pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Armenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi