Zmajevi preletjeli i Rumuniju

Pobjeda košarkaša

Zmajevi preletjeli i Rumuniju

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine uz dosta muke je upisala novi trijumf u kvalifikacijama za Eurobasket u Sloveniji naredne godine. Izabranici Ace Petrovića su kao gosti savladali selekciju Rumunije rezultatom 84:79.

Otvaranje utakmice, ali i kompletna prva četvrtine bila je veoma izjednačena. Obje reprezentacije su imale svoje dionice igre u kojima su vodile, ali na kraju prvog perioda naši momci su imali prednost od tri poena 22:25.

Druga četvrtina u potpusnosti je pripala našoj selekciji. Mašić je drugu četvrtinu otvorio sa dvije trojke, priključili su mu se Đedović i Teletović, te su Rumuni bili potpuno azbijeni u tim trenucima. Na poluvrijeme je Bosna i Hercegovina otišla sa dvadeset poena prednosti 52:32.

Rumuni su uspjeli bolje otvoriti drugo poluvrijeme i smanjiti prednost na 14 poena prednosti u nekoliko navrata. Međutim, predvođeni Kikanovićem koji je bio nezaustavljiv naši su se vratili ponovo na veliku razliku, te je nakon trideset minuta igre bilo 18 razlike 75:57.

Ipak, i u posljednju dionicu Rumuni su ušli odlično i spustili su prednost na samo pet poena 72:77. Wright je zakucao preko dva igrača Rumunije za 72:80, no ponovo su naši zakomplikovali situaciju, te je u posljednji minut se ušlo sa sa minus šest 74:80.
 Na svu sreću do preokreta nije došlo, te smo upisali novu pobjedu do koje su nas vodili Teletović i Kikanović sa po 21 poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.