Gomis igrajući Football Manager upoznao nove suigrače

Obožava igrice

Gomis igrajući Football Manager upoznao nove suigrače

E. Škorić

Bafetimbi Gomis je ovog ljeta potpisao za engleski Swansea, a prije nekoliko dana postigao je prvijenac u dresu velškog kluba koji nastupa u engleskom Premiershipu.

No, zanimljiv je način na koji je bivši igrač Lyona upoznao svoje nove suigrače. Otkrio je da je veliki fan nogometne simulacije Football Manager, jedne od najpoznatijih igrica na svijetu.

“Igrao sam dugo Football Manager. Tijekom boravka u Lyonu mnogo smo putovali pošto smo igrali veliki broj utakmica po Evropi, tako da sam često igrao Football Manager i to mi je veoma koristilo da saznam mnogo stvari o Swanseaju”, rekao je Gomis, dodavši:

“Prije nego sam potpisao ugovor, mjesecima sam igrao sa Swanseajem kako bih što bolje upoznao svoje suigrače. Naravno, gledao sam i snimke utakmica da vidim kako tim igra, ali je istina da sam naučio mnogo o suigračima igrajući igricu. Znam za većinu suigrača gdje su i kad rođeni, koje su im mane, a koje vrline…”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.