Abdulah Ibraković na korak do preuzimanja Škendije

Prema pisanju makedonskih medija

Abdulah Ibraković na korak do preuzimanja Škendije

A. Beganović

Bosanskohercegovački stručnjak Abdulah Ibraković nalazi se na korak do preuzimanja makedonske Škendije, javljaju makedonski mediji.

Nekadašnji trener Veleža, Slobode, Čelika, te nekadašnji sportski direktor Sarajeva, će prema pisanju makedonskih medija najvjerovatnije u narednim danima preuzeti Škendiju.

Makedonski mediji pišu da su razgovori čelnih ljudi Škendije i bosanskohercegovačkog stručnjaka u završnoj fazi, te da se u narednim danima očekuje finaliziranje dogovora.

Podsjetimo, Ibraković je pred početak ove sezone preuzeo austrijskog drugoligaša Kapfenberga koji je prema pisanju austrijskih medija važio za najvećeg kandidata za ispadanje u niži rang.

Međutim, Ibraković je s Kapfenbergom postao hit u Austriji. Plasirao se među osam najboljih ekipa u Kupu, a trenutno se nalazi na 4. mjestu tabele pa i ne čudi što je jedan od glavnih kandidata za preuzimanje Škendije, trenutno drugoplasirane ekipe makedonskog prvenstva koja za vodećim Vardarom zaostaje šest bodova.

Na kraju treba dodati da je na klupi Škendije na početku sezone bio još jedan bh. stručnjak, nekadašnji reprezentativac Bruno Akrapović, kojeg su posla koštali nešto slabiji rezultati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti