"Alexisa može pustiti samo onaj ko nema pojma o fudbalu"

Legendarni Bugarin kritikuje Barcelonu

"Alexisa može pustiti samo onaj ko nema pojma o fudbalu"

Legenda bugarskog fudbala i Barcelone, Hristo Stoičkov, žestoko je kritikovao potez Barceloninih čelnika koji se tiču puštanja Alexisa Sancheza u Arsenal.

On smatra da je taj potez neshvatljiv za klub kakav je Barcelona, te da će u vremenima koja dolaze osjetiti grižnju savjesti i žal za olakim puštanjem jednog tako kvalitetnog fudbalera.

"Ne mogu da vjerujem da je Barcelona prodala Alexisa. Neshvatljivo mi je da se jedan klub poput Barcelone olako odrekao jednog takvog fudbalera kao što je on. Prodati Alexisa može samo neko ko nema pojma o fudbalu, a to govorim iz razloga što Sancheza smatram najkompletnijim igračem u Barceloni. On je nevjerovatan i puno je doprinosio igri Barcelone jer je jako brz i, što je još važnije, požrtvovan i borben za svaku loptu. Volim način na koji igra Alexis, njegov mentalitet i timski duh koji će Barceloni mnogo faliti u budućnosti", rekao je Hristo Stoičkov koji je očigledno bijesan na odluku svog bivšeg kluba.

Alexis Sanchez je, kada se stvari bolje sagledaju, zaista prelako pušten da ide iz katalonskog kluba. Ipak, činjenica je i da sjajni Čileanac nije pronašao potpunu slobodu u Barceloni jer su njegovi kvaliteti redovno padali u sjenu nekih drugih igrača koji vode glavnu riječ u Barceloni, a upravo zbog takvih je ovaj tim i završio bez trofeja sezonu u kojoj su se domaćim i stranim peharima okitili Real, Atletico i Sevilla, ali ne i Barcelona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.