Alispahić: Želimo se približiti Dinamu

Alispahić: Želimo se približiti Dinamu

S. Mlaćo

Mehmed Alispahić svoje slobodno vrijeme provodi u rodnom Bugojnu. Nakon nekoliko sjajnih sezona u Šibeniku, gdje je uz još jednog Bugojanca Ermina Zeca bio glavna violina ekipe, odlazi u Dinamo gdje se nakon neugodne povrede nije uspio vratiti i izboriti mjesto među prvih 11 Modrih.

Zbog toga Alispahić krajem prošle godine mijenja sredinu i odlazi u Rijeku koja je ove sezone izborila nastup u Uefa Ligu.

"Naš cilj je bio da izborimo Europu i to smo ostvarili, mada je borba bila do zadnjeg kola. Napravila se nova ekipa, stvari se nisu najbolje posložile i to je bio glavni razlog ne baš uvjerljive igre. Ja sam lično zadovoljan svojim igrom i mislim da je nedostajalo par golova i nekih asistencija da bi bio upotpunosti zadovoljan. Mislim da sam napravio pravi potez dolaskom u Rijeku jer je ovo jedan veoma ambiciozan klub koji ima velike planove u budućnosti . U nedjelju idem nazad, a već u ponedjeljak kreću pripreme. Svi u ekipi su me odlično primili, većinom sam sviju poznavao od prije, a posebno me raduje što sam dobro primljen od naših navijača", dodaje Alispahić.

Odmah nakon kraja sezone Rijeka je dovela nekoliko igrača, ali i zahvalila se nekima koji nisu dobijali priliku u protekloj sezoni. Alispahić vjeruje da ipak može izboriti mjesto u prvih 11, te da bi naredna sezone mogla biti sezona tima sa Kantride.

"Pratim po portalima i vidim da je klub već doveo nekoliko igrača , a pet igrača je također napustilo tim. Od kada su na čelo došli novi ljudi osjeti se da žele da Rijeka napravi neki iskorak, mada je Dinamo uvijek u prednosti. Sada nam slijedi Europa gdje ćemo pokušati proći što dalje, a onda i liga u kojoj ćemo pokušati biti odmah ispod Dinama. Svojim zalaganjem i trudom ću nastojati izboriti mjesto u početni sastav i biti dio tima koji će obradovati naše navijače", istakao je za SportSport.ba Mehmed Alispahić, prvotimac Rijeke čiji ugovor sa ovom ekipom vrijedi do 2017.godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.