Arslanagić: Trudim se ostati dio prve postave

Mladi fudbaler naših korijena igra sve bolje

Arslanagić: Trudim se ostati dio prve postave

Neumorni radnik Dino Arslanagić znao je da će doći njegovih pet minuta. Uvijek miran i pouzdan čini se kao pravi izbor za trenera Guya Luzona, piše belgijski portal Lameuse.be.

„Važno je dobro raditi na treningu, ali utakmice ništa ne može zamijeniti. To je neprocjenjivo iskustvo i zbog toga ću se truditi da ostanem dio prve postave. Igrao sam jednu utakmicu za mladi tim, ali je ipak ogromna razlika igrati u A timu,“ kaže Arslanagić.

Lider Jupiler lige Standard bez obzira na velike probleme ima najbolju odbranu lige. Primili su svega devet pogodaka do sad.

„Dobro smo organizovani i ko god da igra određene smjernice i zadaci u igri postoje i izvravaju se na pravi način. Standard ima kvalitet da osvoji naslov u Belgiji,“ prokomentarisao je Arslanagić.

Dino Arslanagić nedavno se u prisustvu svog oca sastao sa selektorom Safetom Sušićem. Procedura kako do dresa Zmajeva mu je dobro poznata. Na posljednja tri meča Standarda od čega jedan u Evropskoj ligi Arsalanagić je igrao po dvedeset minuta. Standard je lider belgijskog prvenstva sa 41 bodom.