Barcelona pokazala kako velikani mogu biti surovi

Otkaz ekonomu koji je proveo 30 godina u klubu

Barcelona pokazala kako velikani mogu biti surovi

Txema Corbella jedan je od ljudi iza scene u jednom od najvećih klubova na svijetu, bar je to bio prethodnih 30 godina. 

Corbella je na Camp Nou stigao 1983. godine i u Barceloni je radio kao ekonom sve do današnjeg dana. Međutim Barcelona će od današnjeg dana imati novog ekonoma, obzirom da je Corbella nakon povratka sa godišnjeg odmora dobio otkaz, bez posebnog obrazloženja. 

Sportski direktor Barcelone, Andoni Zubizarreta istakao je kako je odluku donio klub, te da će Corbella dobiti novi posao, ali da isti neće biti vezan za prvi tim. 

Corbella je osoba koja u svlačionici katalonskog kluba ima veliki uticaj na sve fudbalere. Istakao je to i Victor Valdes u intervjuu koji je dao za Marcu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Posljednja osoba koja me pokušala ubijediti da ostane je Chema Corbella. On je za mene poput oca i uvijek me štitio. Tokom večere rekao mi je: 'Nikada nigdje nećeš biti bolji nego ovdje.' Bio je upravu, a nakon toga smo se rasplakali. Obojica smo jako sentimentalni," rekao je Valdes. 

Odluka da otpuste Corbellu izazvala je velike osude među navijačima Barcelone. Prije svega jer je Corbella bio odan klubu, a radio je sa zvijezdama poput Diega Maradone, Ronaldinha, Messija... Ističu navijači katalonskog kluba da je Barcelona u posljednje vrijeme otpustila veliki broj radnika, bez nekog naročitog objašnjenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.