Braća Mamić privedena na granici sa Slovenijom

Uskok zatražio pritvor

Braća Mamić privedena na granici sa Slovenijom

Zoran i Zdravko Mamić su danas privedeni na granici sa Slovenijom, javljaju hrvatski mediji.

Braća Mamić su ujutro krenula prema Zagrebu, ali tamo još uvijek neće stići jer ih je na granici policija zaustavila i privela. Uskok je od suca istrage Županijskog suda u Zagrebu zatražio da se odredi pritvor Zadravku i Zoranu Mamiću, kao i Damiru Vrbanoviću.

Razlozi zbog kojih Uskok insistira na pritvoru jeste opasnost od bijega, mogućeg utjecaja na svjedoke i ponavljanje kaznenog djela.

O ovom incidentu se zvanično oglasio i Dinamo Zagreb, čije obavještenje prenosimo u cjelosti:

"Nakon što su izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih odvjetnika doznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira momčadi i kluba, odlučili su se neodložno na povratak u RH kako bi odmah, surađujući s vršiteljima istrage, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti.

Zaustavljeni su na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Želimo naglasiti kako cijela momčad, stručni stožer, nogometna škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza naših kolega i potpuno smo uvjereni kako će dokazati svoju nevinost".

Braća Mamić se sumnjiče za zloupotrebu položaja i ovlasti te poticanja na davanje i primanje mita, utaju poreza i pomaganju pri utaji poreza. Spominje se i da je Nogometni klub Dinamo oštećen za gotovo 118 miliona kuna, kao i to da je Zoran Mamić sebi i svojoj obitelji pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 52 miliona kuna, a njegov brat Zdravko oko 38 miliona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.