Brko s Grbavice zaludio Katar: Nova pobjeda Al-Kharitiyatha

Al-Kharitiyathu tri boda kod Umm-Sala

Brko s Grbavice zaludio Katar: Nova pobjeda Al-Kharitiyatha

A. Beganović

U okviru 18. kola katarskog fudbalskog prvenstva, Al-Kharitiyath kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Amar Osim slavio je na gostovanju kod Umm-Salala (1:2).

Najtrofejniji bosanskohercegovački stručnjak, Amar Osim uspio je i u trećem susretu na klupi Al-Kharitiyatha upisati pobjedu.

Nakon što je u prva dva kola drugog dijela prvenstva upisao dvije sigurne pobjede (4:0, 2:0), Osimova ekipa je danas sa 2:1 savladala Umm-Salal.

Domaći su mnogo bolje otvorili utakmicu i u 9. minuti su preko Aliadierea stigli do prednosti. Do 63. minute rezultat se nije mijenjao, da bi onda Saad iz jedanaesterca poravnao na 1:1.

Par minuta kasnije domaći su imali dobru priliku, no nisu je iskoristili, a onda je sjevnula kontra Osimovih izabranika, no Hassan iz fenomanlne pozicije nije uspio postići pogodak.

I kada se očekivao kraj susreta, domaći su imali veliku priliku, no nisu je iskoristili, a onda u narednom napadu Hassan donosi Al-Kharitiyathu veliku pobjedu.

Tako je Osim od ekipe koja je strijepila za ostanak u društvu najboljih napravio ekipu koje se boje i mnogo bogatiji timovi u Kataru, a Al-Kharitiyath se trenutno nalazi na 8. mjestu prvenstvene tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.