CSKA želi Rahimića u stručnom štabu ili kao skauta

Moskovljani žele da ostane i nakon igračke karijere

CSKA želi Rahimića u stručnom štabu ili kao skauta

Edmir Škorić

Čelnici moskovskog CSKA predložili su Elviru Rahimiću da ostane u klubu i nakon što okonča igračku karijeru.

"Elvir je mnogo dao za CSKA, a klub je odlučio da bi najbolje bilo da ostane dalje raditi za dobrobit momčadi nakon što završi igračku karijeru", prenosi Tden.ru, pozivajući se na izvor blizak klubu.

 

Rahimić bi mogao raditi u stručnom štabu, a odluči li se vratiti kući, postoji mogućnost da radi kao skaut kluba za Istočnu Evropu. Odluku o budućim planovima (bivši) bh. reprezentativac objavit će krajem sezone kada mu istekne ugovor.

 

Izvor blizak pomenutom portalu navodi da mnogo toga ovisi o tome hoće li Rahimić biti pozvan u reprezentaciju BiH. 

 

"Ako igrač sazna da će dobiti priliku za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, spreman je odigrati još jednu sezonu, a možda čak i promijeniti klub kako bi više igrao i održavao formu."

 

Rahimić je iz Anžija za 400.000 eura 2001. godine prešao u CSKA, gdje je za moskovski klub odigrao 346 utamica. Osvojio je tri domaća prvenstva šest nacionalnih Kupova i Kup UEFA (danas Europa liga).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.